Tack för förtroendet!

Hej!

Mitt namn är Lisa Dahlgren och jag blev vald till ny ordförande för AKF under årsmötet som hölls den 11:e februari i Stockholm. För er som inte känner mig var jag vice ordförande under förra året fram till dess att jag i augusti flyttade till Seoul för att plugga koreanska. Jag ser nu fram emot att komma hem till Stockholm i början av mars och fortsätta arbetet med AKF som är föreningen som jag har mycket att tacka för i mitt liv. Under mina 3,5 år som medlem har jag fått uppleva otroligt många roliga aktiviteter, spännande resor, träffat mängder av intressanta och trevliga människor och fått vänner för livet, lärt mig en massa och utvecklats mer än vad jag någonsin hade kunnat ana. Jag hoppas att ni i huvudsak känner igen er och om inte vill jag be er om att inte ge upp utan fortsätt att komma på våra aktiviteter och lär känna fler inom föreningen.

När jag nu tar över stafettpinnen från Daniel Lee vill jag passa på att tacka honom för att under många år med hängivenhet ha engagerat sig och utvecklat föreningen. Jag vill även tacka övriga avgående styrelsemedlemmar som alla har gjort en strålande insats under sina aktiva år och ett särskilt tack för det lyckade genomförandet av AKF25. I år har vi ett helt gäng nya styrelsemedlemmar som jag hälsar varmt välkomna.

En glädjande nyhet är att det under årsmötet beslutades om en sänkning av medlemsavgiften från 250 kr respektive 150 kr till 100 kr för samtliga som vill vara medlemmar i föreningen. Det främsta skälet till sänkningen är att det under slutet av förra året beslutades om att ersätta medlemstidningen Um&Yang med ett elektroniskt nyhetsbrev och vi kommer därmed att spara in på kostnader för tryck och porto. Ett stort tack till alla som arbetat med och bidragit till eminenta Um&Yang genom åren.
Vi hoppas givetvis att ni alla även fortsättningsvis vill vara med och bidra och stödja föreningen genom att betala medlemsavgiften som gör det möjligt för oss att fortsätta arrangera aktiviteter och vara den naturliga mötesplatsen för adopterade koreaner i Sverige.

Jag vill uppmuntra alla medlemmar att framföra era funderingar, idéer och förslag på aktiviteter liksom allmänna synpunkter genom att antingen maila till vår allmänna mailadress info@akf.nu alternativt prata med någon i styrelsen under någon av våra aktiviteter.

Nu ser jag fram emot ett spännande AKF-år och hoppas på att träffa er alla under någon av våra aktiviteter som vi som vanligt kommer att annonsera via hemsidan, Facebook och e-postlistan – håll utkik!. Dessutom vill jag passa på att slå ett slag för IKAA Gathering i Paris sista helgen i juni arrangerad av AFK:s franska motsvarighet, Racines coréennes. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa adopterade från olika länder, gå på intressanta föredrag och galafest, allt samtidigt som ni kan njuta av ett sommarvackert Paris. Mer information hittar ni här.

Vi ses!

Lisa Dahlgren
AKF ordförande 2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.